Lidmaatschap

Kosten

De kosten voor het lidmaatschap en de trainingen bij cocon zijn €240,- per jaar voor de locatie in Breda en €300, - per jaar voor de locatie in Den Haag. Tijdens de schoolvakanties wordt er geen training gegeven. Naast de trainingen zit ook het gebruik van de klimmaterialen (exclusief klimschoenen) bij het lidmaatschap inbegrepen.

Naast het lidmaatschap van Cocon bent u verplicht een lidmaatschap en eventueel reisverzekering af te sluiten bij de NKBV. Klimmen is verzekeringstechnisch gezien een risicosport en wij willen dat al onze leden goed verzekerd deelnemen aan onze trainingen en activiteiten. Daarom hebben we deze verplichting in onze statuten op laten nemen.

 

Activiteiten

Tijdens het gehele seizoen vinden er naast de wekelijkse trainingen verschillende activiteiten plaats waaraan de leden van cocon kunnen deelnemen.
De activiteiten worden per trainingsgroep en dus passend bij de leden in die groep georganiseerd. De activiteiten worden begeleid door ervaren instructeurs. Om de kosten van de activiteiten zo laag mogelijk te houden, kan er wel eens aan ouders gevraagd worden om het vervoer mede te ondersteunen.
De activiteiten worden via de facebookpagina van cocon, de coconwebsite en bij de trainingen bekend gemaakt. Ook krijgen de leden uiteraard een brief en/of mail van de trainers.

Kledingadvies

Wij adviseren bij het klimmen een sportbroek tot over de knieën te dragen in combinatie met een t-shirt of hemdje. Zodra je lid bent bij Cocon gaan we een trainingshirt voor je regelen, welke je dan bij alle trainingen en activiteiten kan dragen.
Tijdens het klimmen is het verboden sieraden te dragen. Deze kunnen of beschadigen of leiden tot lichamelijk letsel.
Draag lang haar altijd in een vlecht of knot. Zorg ervoor je haar nooit in het zekerapparaat terecht kan komen.
Voor brildragers is een brilkoordje aan te raden.

Materiaal

Tijdens de trainingen kunnen Coconleden gebruik maken van de gordels, atc's en karabiners van de vereniging. Wil je zelf klimmaterialen aanschaffen, laat je dan eerst informeren door de trainers.
Voor het klimmen is het dragen van goede klimschoenen noodzakelijk. Zonder de speciale klimschoenen kunnen diverse klimtechnieken niet worden aangeleerd.
Wanneer deelnemers gaan voorklimmen is het om veiligheidsredenen verplicht om klimschoenen te dragen.
Vraag bij je trainer om advies voordat je klimschoenen gaat kopen. Er zijn zeer veel verschillende soorten klimschoenen en deze moeten worden afgestemd op je klimniveau en vorm van je voeten.

Lid worden


Wil je lid worden? Vraag dan zo snel mogelijk een proefles aan door te mailen naar info@jkvcocon.nl

Ogenblik a.u.b. ...